Relationer

Relationsproblem
- Så löser vi dom 

 
Detta är självklart ingen komplett eller på något sätt ett uttömmande svar på hur man ska tackla relationsproblem, men många av de problem som startas bör kunna lösas om man tänker till lite.

 
Är man inte nöjd med en situation eller en relation har man oftast TRE val.

 

1. Man lär sig acceptera och leva med situationen eller relationen.

Kan du acceptera allt som det är nu? Är livet ganska okej ändå att du kan leva med lite grus i maskineriet? Är det värt att förlora relationen man har pga att allt känns tungt? Efter regn kommer solsken & det borde så många lära sig. Inget säger att det kommer vara bättre med någon annan. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan stängslet.

 

2. Man förändrar situationen eller relationen.

Ser ni någon möjlighet att förändra situationen? Är det möjligt att förändra? Vill den andra förändra? Vågar du vänta? Chansa? Väntat tillräckligt länge redan? Vad är garantierna? Vad kan du förlora på vägen? Gör upp en plan & bestäm er för att leva efter den. En plan som funkar båda, inte bara en. 

 

3. Man lämnar situationen eller relationen.

Återstår alternativ 3 och där har bara du makten.
Livet är för kort för dåliga relationer & livet är for kort för att lekas med. Sätt ner foten en gång för alla. Berätta allt du känner & vill, räcker inte det - lämna & se aldrig mer tillbaka. Du var alldeles för bra för honom. Han sökte efter problem medan du sökte efter lösningar.